Gjutasfalt

GJUTASFALT

Att använda gjutasfalt som beläggning och tätningsmaterial är en gammal företeelse som har anor tillbaka till 1800-talets början. Dess användningsområden är många.

Till skillnad från konventionell asfaltsbetong (ABT) så har gjutasfalten mer bindemedel och finmaterial. Detta ger en helt tät produkt utan hålrum och har hårdhet och slitstyrka som kan mäta sig med betong.

Gjutasfalt ger ett vattenisolerande tätskikt som du kan använda för att skydda underliggande konstruktioner. Då gjutasfalt inte behöver packas ihop som konventionell asfalt så går det att vara kreativ med vart man kan lägga ut det.

Vanligt är att man skyddar broar, tak, balkonger, parkeringsdäck för att nämna något, men det fungerar utmärkt att lägga även inomhus. Golv i garage, industrilokaler, offentliga byggnader och mycket annat. Fantasin sätter gränserna.

Du kan modifiera gjutasfalt till att passa in i stort sett överallt. Genom pigmentering och tillsättning av olika stenmaterial så kan det användas som dekorativa beläggningar.

Gjutasfalt kan slipats till blanka golv används inom sjukvård, simhallar, barer, skolor för att nämna något. Fördelarna med ett gjutasfaltgolv jämfört med betong eller klinker är många; tätt, hygieniskt, ljudabsorberande och lätt att rengöra. Diamantslipade golv av gjutasfalt är otroligt vackra och tidlösa.

Skadad gjutasfalt kan repareras på mycket kort tid och fogarna är sömlösa vilket gör att lagningen blir lika tät som när tätskiktet applicerades första gången.

Gjutasfalt och gjutbetong