Nyheter

december 19 2017 0Comment

Västerbottens museum får nytt skiffertak

Det ursprungliga taket lades på 30-talet och har hållit tätt sedan dess. Nu behöver stora delar bytas ut mot nytt. Nytt skiffer läggs ut samt att stora delar av det gamla materialet är i fullgott skick och kan därför återanvändas.    

september 19 2017 0Comment
Uppställda fordon

Nya fordon till Umeå

Idag levererades våra två nya lastbilar till Umeå. De är måttbeställda för vår lösullsentreprenad och för att optimera vår verksamhet i hela länet.

juni 19 2017 0Comment

Kristallsvart listtäckning på Drottningholm

Tätskikt läggs på nybyggnad på kungliga Drottningholm. Krause och Åke monterar kristallsvart listtäckning. Listtäckning är en takläggningsmetod med gamla anor där tätskiktet läggs över trekantiga lister fastsatta i takets fallinje Vacker miljö att arbeta i och ett väl utfört jobb!  

maj 31 2017 0Comment
Tätskikt på rulle värms upp i brännarvagn

Helbränning av tätskikt (matta)

De nya huskropparna som sätts upp på Mariehem (vid Språkskolan) får tätskikt på terrasserna som skall anläggas. För att få en god vidhäftning till underlaget är det viktigt att man värmer tätskiktet till rätt temperatur. För svag värme och mattan fäster inte medan för hög värme skadar materialet.

Protan i Robertsfors

Våra duktiga takläggare, Christoffer och Hampus, lägger nytt Protantak på nybyggd lokal i Robertsfors. PVC duken som läggs här är ljusgrå.